Sering vzw realiseert langlopende projecten (producties), projecten in samenwerking met of in opdracht van andere organisaties (co-producties), ook internationaal, en kortlopende projecten die leiden tot toonmomenten. Kies uit het menu hieronder om meer te weten over de voorbije producties.

Archief
De WVTC in scholen (2010-2013 ):

Om een internationale jongerenwerking uit te bouwen binnen de WVTC, werken we sinds 2010 samen met enkele scholen.
Dit zowel in het kader van het Baobab schoolproject als via het verhaal van ‘Reus Goon’.
Dit is eveneens een samenwerking met de basisscholen Villa Stuivenberg en 't Plantijntje in Borgerhout. De hele campus van deze laatste school is mee ingestapt in dit traject, zowel de kleuters en de lagere school als de middelbare school Spectrum.
‘Reus Goon’ is gebaseerd op de legende van Reus Antigoon.
Het project bestaat uit 2 luiken. Elk luik op zich is een kleiner project: ‘Reus Goon’ en ‘Symbolen’.

Homo Ludens/ Spelende mens (24/5/2011):

Een kind dat niet speelt is geen kind maar een "volwassene" die niet speelt, heeft voor altijd het kind dat in hem speelde en dat hij zo hard nodig heeft, verloren.
Ik heb mijn huis gebouwd alsof het een stuk speelgoed was en ik speel erin van 's morgens vroeg tot 's avonds laat.

(uit: 'Ik beken ik heb geleefd' van Pablo Neruda)

De man (19-05-2007):

Zes meiden op Sering, onder leiding van Tania Poppe, hebben enkele maanden gewerkt aan een toneelstuk. De meeste teksten schreven ze zelf.
De spelers van het stuk krijgen allen op een dag een mysterieuze brief in hun bus. In deze brieven staan veelbetekenende herkenbare zinnen die meer vragen dan antwoorden geven. Tot het mysterie zichzelf oplost… in de laatste fabel.

Felicità (11-11-2006):

Antwerpse jongeren filosofeerden over thema's die hen nauw aan het hart liggen: absolute liefde, eeuwige trouw, bloedbroederschap tot ter dood, vriendschap voor het leven... voor zolang als het duurt

De kip of het ei (24-08-2005):

In ons jubileumjaar hebben we gewerkt rond één centraal thema: ‘migratie als noodzaak voor de evolutie van de mensheid’.

Ook onze jongste spelers, buurtkinderen tussen 5 en 11 jaar, namen hieraan deel. Zij kwamen tot een soort  ‘zoektocht’ geïnspireerd op de vraag: Wat was er nu eerst, de kip of het ei. Na twee maanden intensief werken tijdens de zomervakantie, realiseerden zij eind augustus een zeer beeldrijk toonmoment.