Sering vzw realiseert langlopende projecten (producties), projecten in samenwerking met of in opdracht van andere organisaties (co-producties), ook internationaal, en kortlopende projecten die leiden tot toonmomenten. Kies uit het menu hieronder om meer te weten over de voorbije producties.

De WVTC in scholen (2010-2013 )

Reus Goon werd verstoten door de wereld, waarna hij uit wraak, alle rijkdommen van de mensen afpakte. Deze gooide hij in de Bodemloze kist der hebzucht. Dit ging maar door tot de kist zijn hart opslokte. Vanaf toen is hij ‘harteloos’ en zonder emoties, kan hij geen rust meer vinden en niet sterven.

De leerlingen gaan de reus helpen zijn hart terug te krijgen. De vloek kan echter enkel verbroken worden als er dertien dozijn kloppende harten hem willen helpen. Ze moeten de emotie zoeken die bij het hart hoort en de 2 grootste wensen van de reus vervullen. Als dit allemaal gebeurt met liefde in het hart, zal de vloek verbroken zijn.

Zodra hij zijn hart terug heeft, zal de reus een lange reis maken rond de wereld en alles teruggeven wat hij van elke cultuur heeft gestolen.
Hiervoor heeft hij een universele taal nodig.
Hier komen de leerlingen opnieuw aan bod. Zij zullen deze taal ontwikkelen, bestaande uit de 20-30 belangrijkste woorden, nodig om te overleven.
Het verzamelen van deze woorden gebeurt zowel lokaal als mondiaal in samenwerking met de Carrouselpartners. Er zal gediscussieerd kunnen worden over welke woorden nu echt het belangrijkste zijn en gekeken of er grote verschillen zijn tussen de continenten.
Zodra de lijst is opgesteld, worden de woorden omgezet in beelden of ‘symbolen’ die de reus kan gebruiken op zijn lange reis.

In september 2012 tijdens de Reuzenstoet vertrekt de reus op wereldreis.

Wenst U extra info over dit event? Contacteer ons.

Gallery