Sering vzw realiseert langlopende projecten (producties), projecten in samenwerking met of in opdracht van andere organisaties (co-producties), ook internationaal, en kortlopende projecten die leiden tot toonmomenten. Kies uit het menu hieronder om meer te weten over de voorbije producties.

Kulibali (6-02-2009)

Cathy is een kind uit een eenouder gezin.
Ze heeft haar vader nooit gekend. Cathy is een hartstochtelijke spaarder. Elke cent die ze krijgt stopt ze in een spaarvarken om later ‘iets goeds’ mee te doen. Verder verzamelt ze brieven van alle ‘goede doelen’ die er bestaan. Ze wil weten bij wie ze haar spaarvarken het beste kan achterlaten.
Cathy woont bij Bert.
Bert komt uit Mali.
Zijn moeder stierf bij zijn geboorte. En zijn vader bracht hem, door de woestijn, naar de dichtstbijzijnde missiepost. Cathy's moeder adopteerde Bert. En zo werd Bert de broer van Cathy. Cathy vindt dat Bert het leven al te vaak door een roze bril bekijkt. En Bert vindt dat Cathy zich te veel zorgen maakt over dingen waar ze niets aan kan veranderen. En toch: Bert en Cathy kunnen niet zonder elkaar.
En dan komt er een brief uit Afrika. Van de vader van Bert. ‘Of Bert op bezoek wil bij de familie.’ Maar als Bert naar Afrika gaat, wat gebeurt er dan met Cathy? Trouwens, als de moeder van Cathy ook de moeder van Bert is, waarom kan de vader van Bert dan ook niet de vader van Cathy zijn?

Kulibali gaat over de liefde tussen broer en zus, tegen de achtergrond van ruimere thema's: het rijke Westen tegenover het arme Zuiden, de waarde van familie, ik versus de anderen, de weldoener in elk van ons.

Beide acteurs spelen situaties, geïnspireerd op ware gebeurtenissen.
Voor iedereen vanaf 8 jaar.


met Rebecca Huys en Kalifa Bals
(
vanaf september 2009 vervangt Rebecca Huys Gina Brondeel)
tekst en regie: Rebecca Huys en Mia Grijp, scenografie: Bart Luypaert, kostuums: Hilde Colaers

• voorstellingen op Sering op 6, 7, 8, 13, 14 en 15 februari 2009.
• schoolvoorstellingen op Sering op 9, 10 en 12 februari 2009.
• reisvoorstellingen in GC De Zeyp, Ganshoren, op 8 oktober 2009
• familievoorstellingen in Sering op 9 en 11 oktober 2009
schoolvoorstellingen op 29 oktober, 10, 13 en 27 november 2009

(School)voorstellingen op Sering, op school of op reis
kunnen geboekt worden bij
Sering!

Hier een 'teaser', een filmpje dat een goed idee geeft van de inhoud van de voorstelling.
Maar het verraadt natuurlijk voor een stuk wat er in de voorstelling gebeurt... misschien zie je dat liever op de scène.De productie past in het project van Sering om jonge cultuurdiverse acteurs te begeleiden
bij het uitbouwen van een professionele carrière in de podiumkunsten.

Met steun van

Gelijke Kansen in Vlaanderen

CANON cultuurcel

Wenst U extra info over dit event? Contacteer ons.

Gallery