Sering vzw realiseert langlopende projecten (producties), projecten in samenwerking met of in opdracht van andere organisaties (co-producties), ook internationaal, en kortlopende projecten die leiden tot toonmomenten. Kies uit het menu hieronder om meer te weten over de voorbije producties.

CHAOS (7/10/2011)

Anderhalf jaar lang werkten 18 spelers en drie regisseurs rond een thema waar het hart en het hoofd vol van waren: een algemeen gevoel van chaos. Bij de ouderen kwam dit deels omdat ze de evolutie niet meer kunnen bijhouden, ook al zouden ze dat willen. Bij de jongeren omdat de wereld van vandaag hen zo opeist dat de mogelijkheid tot diepgaande contacten - door tijdsgebrek - blijkbaar onmogelijk wordt. En dan heb je nog de generaties er tussenin, die met één been in de wereld van hun ouders staan, en met het andere achter hun kinderen aanhollen. Gedurende het hele werkproces groeide dit gevoel van chaos nog meer, omdat de spelersploeg wordt vertegenwoordigd door een zeer diverse groep mensen die trachtten hun individuele agenda’s waar mogelijk op elkaar af te stemmen. Chaos alom. De werktitel werd dan ook de uiteindelijke titel, want geen enkele term bleek meer toepasselijk. Dit leidde tot de deurenkomedie ‘Chaos’. 18 spelers vertolken personeel en cliënteel van een wat verouderd maar sympathiek hotel. Hun (samen)leven zou eindeloos en onveranderlijk kunnen doorgaan lijkt het soms. Tot een gebeurtenis van buitenaf daar verandering in brengt. U kon deze 18-koppige spelersploeg bewonderen op 7, 9, 14, 15, 16, 21, 22 en 23 oktober 2011 en op 16, 17, 18, 24 en 25 maart 2012!

Wegens succes werd deze voorstelling hernomen in 2012!

De pers over Chaos:

www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/10/11/chaos-door-het-samenspelen-vervagen-de-grenzen

www.standaard.be/artikel/detail.aspx


Het publiek over Chaos:

“Beste Mia, beste spelers en iedereen die aan de productie meewerkte, we willen nog eens herhalen hoe goed we jullie stuk vonden! Wat was het jammer dat we jullie dat niet gewoon ‘live’ konden zeggen na die schitterende voorstelling, maar toen ging het licht uit… Gelukkig zagen we in De Kroon nog de ‘advocaat-hotelhouder’ van het stuk, met wie we toch nog in levende lijve ons enthousiasme konden delen. Ik hoop dat jullie gisteren terug licht hadden en de komende voorstellingen zonder verdere obstakels kunnen spelen!” Deborah

“Bedankt voor de wervelende voorstelling. Veel om over na te denken.” Dries

“Zoiets heb ik nog nooit gezien!!! Knap! Mooi decor! Fantastisch gespeeld!” Souliman

“Pure kermis!” Mong

"Proficiat met jullie heerlijk chaotische voorstelling, lachen en toch spannend en ontroerend van begin tot eind!" Katrien

"Dit is theater met een hart, geen theater waar de acteur zichzelf als god beschouwt." André en Rose

"Prachtig stuk waarvan ik genoten heb. De boodschap is heel krachtig en ik ben blij dat dit bewustzijn meer en meer doordringt bij de 'gewone', unieke mens!" Daniel

"Knap, prachtig- volop genoten- mooie, zinvolle inhoud." Kaatje en Rie

"Eens te meer mochten wij onlangs deel uitmaken van het publiek bij de voorstelling van ‘Chaos’.
Het is hartverwarmend te zien hoe zowel de begeleiders als de mensen op het toneel, zichzelf zo belangeloos geven aan dit prachtige project.
Onze hoed af voor de inzet en de bezorgdheid om deze mensen. Mochten er meer van deze initiatieven bestaan, de wereld zou er vast heel anders uitzien.
Volhouden! Onze steun hebben jullie alvast." Jacky en Josette

"Een enthousiaste groep, een prima mise-en-scène, vele nationaliteiten en mensen van diverse pluimage, verenigd in één prettige ervaring: toneel brengen zonder grenzen, zonder pretentie en met een erg aanstekelijke inzet!
'Chaos' was een fijne ervaring met sterke actrices en acteurs, mooie teksten, een mooi decor, sterke regie en voor sommigen in de gevarieerde groep een bewijs dat, hoe omstreden of geschonden iemand kan worden op de levensweg, er toch altijd toffe ervaringen mogelijk blijven mits een goede begeleiding, omkadering, soepelheid en veel vriendschap en respect... zoals Cohen het ooit zo mooi omschreef: “there's a crack in everything, that's where the light gets in”.
Zulke initiatieven en werkingen verdienen de best mogelijke steun op alle gebied.
De wereld kan er alleen maar beter van worden..." Paul

Wenst U extra info over dit event? Contacteer ons.

Gallery