Sering vzw realiseert langlopende projecten (producties), projecten in samenwerking met of in opdracht van andere organisaties (co-producties), ook internationaal, en kortlopende projecten die leiden tot toonmomenten. Kies uit het menu hieronder om meer te weten over de voorbije producties.

Viewmaster

‘Als je ouder wordt en meer rust kent in je leven, komt in stilte het verleden voorbij’

In dienstencentrum Den Drossaert verzamelde Wendy Pallemaerts een team van 75 plussers: Helene Bruyninckx, Maria Haverhals, Maria Winnepenninckx, Eugenia Peeters. Tinne Van de Wege deed hetzelfde in De Olijftak met: Margrit De Nil, Jan Janssens, Liliane Lemmens, Jean Versyp. Fien Van den Eynde van Ten Gaarde kwam hen versterken. 

Zij vertelden aan Sering hoe het was om kind te zijn in de periode 1920-1945. Hun herinneringen werden doorverteld aan jongeren tussen 11 en 13 jaar. Er volgde een periode van corresponderen, tekeningen en vragenlijsten uitwisselen, ontmoeten, fantaseren, improviseren, filmen en monteren en uiteindelijk tot het maken van een voorstelling. Voor de definitieve vorm wees de muziek van Erik Satie ons de weg. Zo groeide Viewmaster tot een poëtische, visuele reis langs ‘memory lane’.

Viewmaster is een co-creatie van Sering en dienstencentra Den Drossaert en De Olijftak. 
Het Sering team kreeg versterking van Pascal Poissonnier voor de realisatie.


Spel: Mieke De Block, Maria De Laet, Jolien De Smet, Myrthe De Wolf, Ina Kounkey, Otis Luypaert, Ifechi Obasi, Sara ten Broek en Jan Vanechelpoel

Voorstellingen op 5, 6, 12, 13, 19, 20 oktober om 20h en op 7, 14, 21 oktober om 15h.


Reserveer je tickets via info@sering.be of +32 3 272 0330!

7 euro of 5 euro (+65/-12)Wenst U extra info over dit event? Contacteer ons.