Sering vzw realiseert langlopende projecten (producties), projecten in samenwerking met of in opdracht van andere organisaties (co-producties), ook internationaal, en kortlopende projecten die leiden tot toonmomenten. Kies uit het menu hieronder om meer te weten over de voorbije producties.

Fanfaresoep! (9-03-2007)

 

Een thriller rond een 25-jarig huwelijksfeest.
16 vaste volwassen deelnemers bij Sering ontwikkelden een draaiboek voor een huwelijksfeest. Eind augustus 2006 legden de acteurs de basis voor dit toneelstuk met een improvisatie die een hele dag duurde. Vanuit die basis is verder gewerkt aan personages, dialogen en structuur. Bij het kiezen van de rollen blijft die van jubilaris open, en dat wordt juist een rode draad in de productie. Het resultaat is een feest, waar vulkaantjes boven en onder tafel liggen wachten op een uitbarsting. Het geheel stond onder leiding van Lisette Mertens die ook de dialogen schreef. Rebecca Huys assisteerde.

Van de deelnemers, leeftijd tussen 22 en 86 jaar, komen er enkelen uit het begeleid wonen, anderen zijn nog in therapie. De wekelijkse repetitie wordt een houvast in hun leven. Twee Iraakse vluchtelingen die in Bagdad een theater­opleiding hebben gevolgd en die net aan hun eerste cursus Nederlands begonnen zijn, worden in de groep geïntegreerd en hebben in het werkproces een boeiende en belangrijke evolutie doorgemaakt, weg van hun zeer klassieke opleiding. Hun professionaliteit zorgt wel voor houvast en een extra rode draad in het stuk.

Met: Azal Yahiya Adress, Jef Bellemans, Souliman De Croock, Maria De Laet, Kim Geerts, Simon Geerts, Anne Guffens, Michel Jonckers, Boudewijn Matthé, Juan Maldonado Chamorro, Mokhallad Rasem Hussein, Lieve Moris, Leentje Schnieders, Gabriëlle Sterckx, Daniël Van Haverbeke en Fine Zimmerman.

Regie: Lisette Mertens; regieassistentie: Rebecca Huys; scenografie: Ivo Vander Borght; kostuums: Hilde Colaers; algemene assistentie: Mostafa Benkerroum.

voorstellingen op 9, 10, 11, 16, 17, 18, 23, 24 en 25 maart 2007.

affiche

Wenst U extra info over dit event? Contacteer ons.

Gallery