Sering vzw realiseert langlopende projecten (producties), projecten in samenwerking met of in opdracht van andere organisaties (co-producties), ook internationaal, en kortlopende projecten die leiden tot toonmomenten. Kies uit het menu hieronder om meer te weten over de voorbije producties.

Bron (1997)

 
 
'Bron' is gebaseerd op workshops gegeven door Seringmedewerkers, zowel in ons centrum als in de gevangenissen van Antwerpen en Merksplas. Uit de intensieve debatten en spelimprovisaties tussen Seringjongeren, gevangenen van Merksplas en acteurs bleek dat vele jongvolwassenen zich, ondanks verschillen op sociaal en cultureel gebied, dezelfde existentiële vragen stellen.
Vragen en twijfels waar ze geen blijf mee weten.

Noch op school, noch op een andere plaats wordt tijd vrijgemaakt voor dit soort levensvragen. En toch, de honger naar kennis blijft permanent aanwezig.
Om die honger te stillen zijn er binnen Sering 'leesgroepen' ontstaan. Hele hoofdstukken uit filosofische werken werden bestudeerd en bediscussieerd. Deze literaire ontdekkingstocht resulteerde in lange gespreksrondes, spelimprovisaties en een intense briefwisseling met gevangenen.

Het zo verzamelde materiaal werd via improvisaties omgezet in de voorstelling 'Bron'. Vijf acteurs en een musicus verwoordden en verklankten de zoektocht naar 'de zin van zijn':

Brenda Bertin, Rebecca Huys, Tanja Oostvogels, Geert Vermeulen en Ali Wauters. Ivo Vander Borght: slagwerk en electronica.

Regie: Mia Grijp; regieassistentie: Nadia Abdelouafi; originele muziek: Ivo Vander Borght; scenografie: Jan Roets; techniek: Douwe Van Leemputten.

Wenst U extra info over dit event? Contacteer ons.

Gallery