Sering vzw realiseert langlopende projecten (producties), projecten in samenwerking met of in opdracht van andere organisaties (co-producties), ook internationaal, en kortlopende projecten die leiden tot toonmomenten. Kies uit het menu hieronder om meer te weten over de voorbije producties.

The Brides (4-12-2008)Op 4 december ging de internationale productie The Brides in première in theater Pregones in the New-Yorkse Bronx. Mia Grijp van Sering en Rosalba Rolon van Pregones staan op de scène, bijgestaan door professionele en gemeenschapsacteurs. Desmar Guevara zorgt voor de muziek.

Vrouwen uit verschillende hoeken van de wereld brengen hun stemmen samen om de gemeenschappelijke en onuitspreekbare droom te vertellen van romantiek, kameraadschap, huwelijk en chaos.
Twee actrices, de ene uit de Bronx in New York (en Puerto Rico), de andere uit Borgerhout (of is het Eeklo?) hebben elk een bruidsverleden. Ze gaan op zoek naar herinneringen, rituelen en voorvallen rond die 'once in a lifetime' gebeurtenis. Ze worden in hun zoektocht bijgestaan door enkele muzikanten en door spelers van Pregones.


De voorstelling werd gecreëerd door Rosalba Rolon (Pregones theater in de Bronx, New York) en Mia Grijp (Sering). Anna Grusková uit Slowakije bedacht het origineel concept. De muziek is van Desmar Guevara. De voorstelling groeide tijdens een aantal halfjaarlijkse internationale ontmoetingen in New York, Antwerpen en Banska Bystrica vanaf mei 2006.

The Brides is naast Pépé's eiland en Droomreizigers een andere insteek van de Mondiale Virtuele School die Sering opzet met gelijkgestemde theaters uit andere landen en continenten. Behalve huwelijkstradities vergelijkt The Brides in de praktijk ook de theatercultuur en spelopvattingen in verschillende landen.

• Voorstellingen op 4 (première), 5, 6 en 7 december 2008 in Pregones Theatre in the Bronx in New York.
The Brides zal op een later tijdstip bij Sering gespeeld worden.

hieronder een groepsfoto van de spelers (klik erop voor grotere versie) van de repetitie op Sering in september 2008.
Daaronder de fotogalerij van de voorstelling zoals ze in december 2008 in New York in première ging.

Brides - Antwerpen

Wenst U extra info over dit event? Contacteer ons.

Gallery