Sering vzw realiseert langlopende projecten (producties), projecten in samenwerking met of in opdracht van andere organisaties (co-producties), ook internationaal, en kortlopende projecten die leiden tot toonmomenten. Kies uit het menu hieronder om meer te weten over de voorbije producties.

Gemeenschappelijke Ruimte (1-10-2010)

Na het succes van “vzw Sahara”, een voorstelling door een groep jongens over meisjes, gingen Sering en SAMV opnieuw samenwerken.

Zes meisjes traden in de voetsporen van de jongens. Sinds oktober 2009 kwamen ze op regelmatige basis samen om te praten over zichzelf, hun verlangens, hun plek in de wereld van vandaag. Ze kregen een intensieve speltraining gedurende verschillende maanden en improviseerden rond meerdere thema’s.

Vanuit deze sessies ontstonden zes personages met zeer verschillende karakters; Maya studeert marketing, maar wil liever schilderen. Sara studeert journalistiek en is smoorverliefd op Rachid, een goddelijke student uit 3 mixed media. Fatima zit in haar eerste jaar economie. Voor de derde keer. Tama volgt een lerarenopleiding aan de VUB in Brussel. Ze heeft hoofdpijn. Zoubida studeert psychologie. Ze wil zich vooral amuseren. Rania studeert psychologie. Ze tilt zwaar aan woordgebruik. Deze zes zitten samen op kot en moeten vaststellen dat dat niet altijd even avontuurlijk en gezellig is zoals in ‘friends’.

Volg het repetitieproces op gemeenschappelijkeruimte.wordpress.com

Reacties in de media:
www.dewereldmorgen.be/artikels/2010/09/21/6-meisjes-trotseren-podiumvrees-gemeenschappelijke-ruimte
www.stampmedia.be/index.php
www.gva.be/antwerpen/borgerhout/zes-meisjes-trotseren-podiumvrees-in-gemeenschappelijke-ruimte.aspx

Spelers: Aida Verstraete, Mounia Bouhajra, Amina Belorf, Samira Allouch, Latifa Errajel, Amina Ibnou Kacemi
Tekst: Rebecca Huys
Regie: Mia Grijp, Tania Poppe
Scenografie: Ivo Vander Borght
Techniek: Xuan Nguyen

Wenst U extra info over dit event? Contacteer ons.

Gallery