Sering vzw realiseert langlopende projecten (producties), projecten in samenwerking met of in opdracht van andere organisaties (co-producties), ook internationaal, en kortlopende projecten die leiden tot toonmomenten. Kies uit het menu hieronder om meer te weten over de voorbije producties.

Het avontuur zonder muts (31-03-2007)

 
Toonmoment


Cowboy Don Diego ontwaakt midden in de stad. Hij ontmoet er de Elf Elf Elfjes, de gevaarlijke Frisco Jack en nog andere doldrieste figuren. Zal hij zijn verloren vader vinden, of integendeel zijn hart verliezen?
Het avontuur zonder muts is het werk van een enthousiaste, creatieve en fiere ploeg!


Op vraag van het Cultureel Centrum en verschillende organisaties in Mortsel startte Sering in 2006 een project op om met mensen met een handicap en toe te werken naar een toneelproductie. Het was de eerste keer dat de Stad Mortsel aan een sociaal-artistiek project begon. Na opwarmwessies in het voorjaar van 2006 delegeerde Sering Caroline Rottier om dit project te leiden. Uiteindelijk werd de voorstelling gespeeld door 20 deelnemers van Dagcentrum De Stappe, Thuishaven Ritmica, psychiatrisch ziekenhuis St Amedeus en Beschut wonen De Link.

De repetities begonnen met het thema 'Western' als inspiratiebron. Na enkele repetities ontstonden allerlei kleurrijke figuren, stripfiguren, sprookjesfiguren, helden en antihelden. Deze personages werden verder uitgewerkt, deels door scènes en verhaallijnen die op voorhand geschreven worden, deels door improvi­saties. Zowel de inhoud als de personages werden voor een groot deel door de spelers zelf bedacht. Het werd een kleurrijk en levendig geheel, met humor en een speels cartoongehalte waarin ieder zich kon uitleven in tekst, dans en zang. Enkele professionelen zorgden voor live muziek. Thema's als vriendschap, liefde, kameraadschap kwamen aan bod. Een verteller weefde de verhaallijn als rode draad door het stuk.

Caroline Rottier zorgde voor tekst en regie. Het avontuur zonder muts is ontstaan uit een repetitieproces waarbij de eigen inbreng en fantasie van de deelnemers een belangrijke plaats inneemt. De talenten en mogelijkheden van iedere speler komen ten volle tot ontplooiing door middel van oefeningen en improvisaties. Ideeën voor teksten, liedjes en personages die tijdens de repetities ontstaan, worden uiteindelijk in een definitieve vorm gegoten, zodat elke speler als het ware een 'rol op maat' krijgt.

Meer kwetsbare mensen krijgen de kans om met deelnemers van andere organisaties een echte toneelvoorstelling op poten te zetten. Ze leren er samenwerken met elkaar, hun creativiteit gebruiken en vooral hun eigen grenzen verleggen.


Voor Sering werkten aan deze productie: Mia Grijp, Caroline Rottier, bijgestaan door Mostafa Benkerroum (ook als speler) en stagiair Karl Ericsson (muziek).

toonmoment op Sering op 31 maart 2007
voorstellingen in CC Mortsel op 6, 7 en 10 april 2007

Wenst U extra info over dit event? Contacteer ons.