Sering vzw realiseert langlopende projecten (producties), projecten in samenwerking met of in opdracht van andere organisaties (co-producties), ook internationaal, en kortlopende projecten die leiden tot toonmomenten. Kies uit het menu hieronder om meer te weten over de voorbije producties.

Archief
Pépé's eiland (16-02-2008)

Met vreugde kondigen we de geboorte aan van ons eerste project binnen de virtuele school:

PÉPÉ’S EILAND
Een groepje kinderen zoekt naar zeldzame schelpen op een onbewoond eiland. De avond van hun vertrek raken ze de weg kwijt door een hevige storm die voorbij raast en het strand onherkenbaar achterlaat. Tijdens hun zoektocht naar het schip dat diezelfde avond zal vertrekken, leren ze door toeval dat het eiland niet onbewoond is.
Wanneer Tommy, de jongste van de groep, een prachtige schelp vindt en die mee naar huis wil nemen, belanden de kinderen in een vreemd verhaal... het verhaal van het eiland en zijn oorspronkelijke bewoners.

Een bruid voor Sarfo (23-06-2007)

Op vraag van het onthaalbureau PINA realiseerde Sering een project met nieuwkomers in de stad over huwelijksgewoonten in verschillende culturen.

Een bruidegom in spé trekt met zijn moeder de wereld rond: Nepal, Tibet, Azerbeidzjan, Ethiopië, Mongolië,... Overal zijn mooie vrouwen en prachtige bruidsrituelen, maar geen enkele huwelijkskandidate bezit een kostuum voor de bruidegom. Hij blijft verder zoeken tot hij de vrouw vindt die de juiste outfit voor hem heeft. Gevolg: groot feest natuurlijk.

De man (19-05-2007)

Zes meiden op Sering, onder leiding van Tania Poppe, hebben enkele maanden gewerkt aan een toneelstuk. De meeste teksten schreven ze zelf.
De spelers van het stuk krijgen allen op een dag een mysterieuze brief in hun bus. In deze brieven staan veelbetekenende herkenbare zinnen die meer vragen dan antwoorden geven. Tot het mysterie zichzelf oplost… in de laatste fabel.

Het avontuur zonder muts (31-03-2007)

Op vraag van het Cultureel Centrum en verschillende organisaties in Mortsel startte Sering in 2006 een project op om met mensen met een handicap en toe te werken naar een toneelproductie.

Cowboy Don Diego ontwaakt midden in de stad. Hij ontmoet er de Elf Elf Elfjes, de gevaarlijke Frisco Jack en nog andere doldrieste figuren. Zal hij zijn verloren vader vinden, of integendeel zijn hart verliezen?

Fanfaresoep! (9-03-2007)

Een thriller rond een 25-jarig huwelijksfeest.
16 vaste volwassen deelnemers bij Sering ontwikkelden een draaiboek voor een huwelijksfeest. Eind augustus 2006 legden de acteurs de basis voor dit toneelstuk met een improvisatie die een hele dag duurde. Vanuit die basis is verder gewerkt aan personages, dialogen en structuur. Bij het kiezen van de rollen blijft die van jubilaris open, en dat wordt juist een rode draad in de productie. Het resultaat is een feest, waar vulkaantjes boven en onder tafel liggen wachten op een uitbarsting.

Een verhaaltje voor het slapengaan (24-02-2007)

Het project werd in maart 2006 opgestart om ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de bijzondere jeugdzorgorganisatie De Touter vzw een theatervoor­stelling te creëren met een twintigtal kinderen uit de thuisbegeleiding en de dag­centra van De Touter, Tandem, Taimoen, Tracee...

Maniok en Patatten leven samen in het donker (11-11-2006)

Afrikaanse vrouwen worden vaak geconfronteerd met onbegrip en verkeerde interpretatie van hun daden en die van jongeren. Aan de hand van theater nemen de Afrikaanse vrouwen van Mwangaza en Apimee het publiek mee in hun leefwereld en dagdagelijkse contacten met hun Antwerpse omgeving. Ontmoetingen in de wijk, op de bus, in het ziekenhuis, op school,… illustreren dat die contacten niet altijd vanzelfsprekend zijn. Wat we zien is niet altijd wat het lijkt!

Felicità (11-11-2006)

Antwerpse jongeren filosofeerden over thema's die hen nauw aan het hart liggen: absolute liefde, eeuwige trouw, bloedbroederschap tot ter dood, vriendschap voor het leven... voor zolang als het duurt

Het verhaal van twee werelden (2-12-2005)

Chaotische beelden, extreme maskers, de 'crash' van het individu, worden geregistreerd en gemonteerd voor 'uitzending'. Leed wordt commercie. De camera is altijd aanwezig. Behalve daar waar men diep wil graven... daar waar men zich wil herinneren in een tijd van verplicht geheugenverlies... Vijfentwintig Antwerpenaars zingen en spelen wat de zoektocht naar verleden en toekomst van de menselijke soort voor hen in beweging heeft gezet.

Vreemde Grootmoeders (30-03-2005)

Na een succesvolle tournee langs Vlaamse Culturele Centra (2006-07) bracht Mostafa Benkerroum Vreemde Grootmoeders ook in Nederland, te beginnen met de Nederlandse première in Amsterdam op 23 september 2007. Na meer dan 200 voorstellingen zoekt Mostafa Benkerroum nieuwe uitdagingen op, namelijk bij het Internationaal Danstheater in Amsterdam. Zijn eerste productie daar, Proud2B, ging op 18 oktober in première. Meteen een bewijs dat het professionaliseringsproject van Sering werkt!
Vanaf 1 oktober 2008 neemt Souliman De Croock de fakkel over, in een nieuw geënsceneerde, meer beweeglijke versie.
Succes Mostafa! Succes Souliman!

1 2 3 4 5 6