27 jaar pionieren

 

Sinds 1995 zet Sering zich in voor een inclusieve maatschappij. Van bij aanvang ontwikkelen we co-creaties waarin kwetsbare mensen met elkaar worden verbonden. Steeds staat de kracht van de groep, innerlijke groei, artistieke kwaliteit en continuïteit centraal.  We bereiken jaarlijks tussen 300 en 350 deelnemers en werken nauw samen met onderwijs, de welzijnssector en socio-culturele actoren.  De dagwerking die zo ontstond, maakte Sering tot pionier van wat later de sociaal-artistieke praktijk is geworden.

Onze visie op ‘kunstenaars tussen de mensen’ groeide. We werden geprogrammeerd op internationale  festivals en kregen aanvragen om in New York, Zuid Afrika en Peru projecten te realiseren.  Om te verhinderen dat we de eigen groep moesten achterlaten, ontwierpen we in 2003 een concept dat collectief creëren en duurzaam samenwerken toeliet: Worldcarrousel, een virtueel platform met partnerorganisaties op 4 continenten die lokale gemeenschappen verbinden in creatieve processen.

Het was in al die jaren nooit ‘het artificieel zoeken naar’, maar het respecteren van organische groei en het integreren van de dagelijkse realiteit in onze werking, die er voor zorgen dat Sering zich blijvend kan vernieuwen.