Een monoloog geschreven en gespeeld door Rebecca Huys.

‘Als je een burn-out of een depressie doormaakt, wordt je een beperkte tijd gegund om te herstellen en aan jezelf te werken. Vrij snel echter wordt van je verlangd de draad weer op te pikken waar je hem liet vallen. Dwarreloogst is geschreven vanuit het gevoel niet aan deze verwachting te kunnen voldoen.’

Een vrouw verdwaalt in de buitenwereld, vergeet wie ze is, wat ze doet en waarom. Ze verliest voeling met de wereld om haar heen, wordt ziek en gaat in therapie. Ze sluit zich op in haar binnenwereld, op zoek naar antwoorden. Tijdens deze zoektocht krijgt ze te maken met een andere tijdsbeleving die het leven in een nieuw daglicht plaatst. Teruggaan naar het oude lijkt niet meer mogelijk. Kan ze haar binnenwereld met de buitenwereld verzoenen? Of moet ze veranderen?

Gewaarwordingen, gevoelens, sferen… ze worden verwoord tijden deze monoloog, die soms meer iets lijkt weg te hebben van een schilderij of een gedicht.

Dwarreloogst zet vraagtekens bij onze huidige manier van leven. De starheid van het gekende, het meetbare beweegt zich als een pletwals over de meer intuïtieve gevoelswereld heen. Zonder ruimte voor onze binnenwereld, zullen mentale kwetsbaarheid en aandoeningen van de geest blijven toenemen met alle gevolgen van dien.

Dwarreloogst opent de deur naar onze menselijke kant, en luistert naar een stem die we vaak niet willen horen.

Dwarreloogst ging in première op 4 maart 2016 maar is nog steeds brandend actueel, eens te meer na de coronacrisis. Deze herneming vindt plaats tijdens de tiendaagse van de geestelijke gezondheid. Hieronder enkele publieksreacties:

     ‘Een fragiele voorstelling die je aan het denken zet.’

     ‘Een mooie tekst, gebracht vol emotie en authenticiteit.’

     ‘Eindelijk heeft iemand in woorden omschreven wat zo moeilijk te vertellen valt.’

     ‘Rebecca geeft woorden aan een transitieproces dat veel mensen nu doormaken. Authentiek, kwetsbaar en krachtig. Recht uit het hart.                   Dat komt binnen in mijn hart.’

     ‘Een prachtige en ontroerende reis, met mooie woorden die mooie beelden worden.’

Wanneer?

Zondag 2 oktober 2022 om 15u.                                                                                                                                                                                                                    Vrijdag 7 oktober 2022 om 20u.                                                                                                                                                                                                                   Zondag 9 oktober 2022 om 15u.                                                                                                                                                                                                                          Op 2 en 9 oktober voorzien we een nabespreking voor zij die willen.

Waar?

Groeningerplein 2, 2140 Borgerhout

Prijzen?

Basisprijs: 15 euro                                                                                                                                                                                                                                                     +65: 12 euro                                                                                                                                                                                                                                  -26/werkzoekenden: 10 euro                                                                                                                                                                                                                                  -18: 7 euro                                                                                                                                                                                                                                              Omniostatuut: 2 euro

Reserveren kan via info@sering.be of door te bellen naar 0479 444 570