Enksterwereld

Sinds september 2020 werkten we op zaterdag aan een verhaal van, door en voor kinderen. Tijdens de eerste lockdown ontstond het idee om iets te maken voor langdurig of chronisch zieke kinderen die voor een lange tijd afgesneden zijn van sociale contacten.
Via zandspel werd een wereld vormgegeven en kwam het verhaal tot stand. In een volgende fase werden personages getekend en uitgewerkt als schaduwpoppen. Ook werd een grote kamishibaï gemaakt waarin er, naast grote tekeningen, een schaduwspel wordt vertoond.
Het hele proces werd gevolgd door een hoofdverpleegkundige, die wel een toekomst zag voor Enksterwereld en bevestigde dat er inderdaad noden zijn op gebied van afleiding naast de reeds bestaande initiatieven.
Op 19 & 26 juni volgen onze eerste interne toonmomenten voor familie en zorgverleners. Tijdens het najaar plannen we dan extra speelmomenten in eigen zaal, naast de vertoningen op verplaatsing. Bij interesse om Enksterwereld in uw organisatie ofinstelling te ontvangen, of om een soortgelijk project op poten te zetten, mag u ons altijd contacteren.
Bekijk ons fotoalbum om in de sfeer te komen…
Share on facebook