Work in progress: Het Wildernis Bestiarium – langlopend gemeenschapsproject in Antwerpen

In december 2022 werkten we met een groepje kinderen rond ‘Mrs Noah’s Pockets’. In deze nieuwe interpretatie van het gekende verhaal ’de ark van Noah’, ontfermt mevrouw Noah zich over alle fabeldieren die Noah wilt achterlaten. Terwijl hij het leven op aarde veilig stelt, redt zij als het ware de wereld van de fantasie. Ze smokkelt alle fabeldieren mee aan boord van de ark, door hen te verstoppen in de ontelbaar vele zakken van haar cape.

De hamvraag was: ‘wat zit er in de zakken van Mevrouw Noah?’. 

Rond deze vraag werken we sinds januari 2023 met jong en oud, bij Sering en op verplaatsing. Het antwoord op deze vraag wordt geboetseerd in klei, en beschreven als in een encyclopedie.

Zo groeit gestaag Het Wildernis Bestiarium: een online encyclopedie van tot noch toe ongeziene fabeldieren.

Tijdens de zomermaanden wordt deze website opgebouwd, zodat we tijdens het najaar van 2024 dit nieuwe rariteitenkabinet kunnen delen met het grote publiek. Op dat moment gaat een volgende fase van dit gemeenschapsproject van start. Daarover later meer.

Naast vele Borgerhoutenaren werk(t)en volgende organisaties en instellingen mee: basisschool Kosmos, WZC Meerminnenhof, basisschool Flora, WZC Borsbeekhof, Kando, Pegode, De Wereld van Rayaan, Bib Vrede, Elegast, De Keerkring, PSC Open Huis, Academie voor Beeldende Kunsten Wilrijk & Schoten, Zomerschool Antwerpen, De Markgrave, Marco Polo.

Je kan nog steeds aansluiten. Meer informatie over deelname vind je hier.