Warme oproep!

Afgelopen winter stelden de kinderen van Huis van de Wildernis fantasiewezens voor die ze zelf hadden bedacht. In klei gemaakt en beschreven alsof ze in een encyclopedie stonden, kleurden deze wezens de theaterzaal van Sering. Het was zo ontroerend en ook aanstekelijk, dat we het project nu openstellen voor iedereen.

We organiseren vanaf de paasvakantie, gedurende de rest van het kalenderjaar, verschillende sessies waarbij jong en oud samenkomen om te fantaseren, boetseren en een uniek wezen te creëren. Wij verzamelen daarna alle bijdragen tot een gloednieuw bestiarium*.

Dit bestiarium zal onze diversiteit en uniciteit op een ontwapenende manier tonen.

Hou je van verhalen? Geloof je in de kracht van fantasie? Maak je graag deel uit van een creatieproces zonder te weten waar het je naartoe brengt?

Stuur dan een mailtje waarin je vermeldt dat je graag wilt meewerken aan het Wildernis Bestiarium. Je wordt door ons gecontacteerd om beschikbaarheden te bespreken, en  op basis daarvan worden groepen samengesteld die enkele keren zullen samenkomen. We zullen voornamelijk werken tijdens schoolvakanties, maar weekends en eventueel avonden zijn ook een optie.

Hebben jullie interesse om als groep, organisatie of in klasverband deel te nemen? Aarzel niet om ons te contacteren. Samen bekijken we hoe we dit kunnen realiseren.

Vind je dit misschien leuk om samen met je (klein)zoon of (klein)dochter te doen? Allemaal goed. Zolang de fantasie maar stroomt!

 

Wat houdt dit nu concreet voor je in in? Hoe verloopt dit praktisch?

Je komt twee keer naar hier:

  • een dag om te boetseren
  • (na de nodige droogtijd) een dag om te schilderen en de wereld van je wezen op te tekenen

Er zal behoorlijk wat tijd zitten tussen het maken en het verwerken van alle bijdragen tot een geheel. Eens dit werk gebeurd is, bekijken we hoe we iedereen een laatste keer kunnen samenbrengen om het eindresultaat te bewonderen. Uiteraard krijgt iedereen dan zijn beeldje mee naar huis.

Woon je niet in de buurt, maar wil je toch graag deelnemen? Geen zorg, stuur een mailtje en we bekijken hoe we via mail of online kunnen samenwerken.

Doe mee, open de deur naar je binnenwereld, en ontdek wie of wat daar op je wacht! Samen schrijven we een fantastisch verhaal!

Contact: rebecca@sering.be

Deelname is gratis, we werken met een vrije bijdrage die zal gebruikt worden voor het aankopen van materialen voor het project.

Wolkengiraf: Mouna (8 jaar)

Beerwaula: Davina (10 jaar)

kleine Sablies: Bart (52 jaar)