Afgelopen winter konden jullie op Sering ‘Het Wildernis Bestiarium’ bezoeken, een tentoonstelling geïnspireerd op het prentenboek ‘Mrs Noah’s Pockets’ van Jackie Morris en James Mayhew. Terwijl haar man zijn ark bouwt, naait mevrouw Noah een cape met diepe zakken. Daarin verstopt ze alle fantasiewezens en neemt hen mee op de ark voor het sprookjesbos van morgen.

De kinderen van Huis van de Wildernis gingen aan de slag met klei en ontwierpen tal van nieuwe wezens om in de cape te verbergen. Ze kregen allemaal een encyclopedische beschrijving mee. Het toonmoment was zo ontroerend en aanstekelijk, dat we het project nu openstellen voor iedereen.

Vanaf de paasvakantie organiseren we sessies waarbij jong en oud fantaseren, boetseren en creëren en zo samenwerken aan een gloednieuw bestiarium, waarin we onze diversiteit en uniciteit op een ontwapenende manier kunnen tonen.

 

Warme oproep!

Hou je van verhalen? Geloof je in de kracht van fantasie? Maak je graag deel uit van een creatieproces?                                                                                    Wil je meewerken als familie, organisatie, klas, samen met je (klein)zoon of (klein)dochter?

Neem contact op en samen maken we een uniek document van waaruit nieuwe verhalen en legenden kunnen ontstaan.

Hoe verloopt dit praktisch?

We werken twee dagen, hier of op verplaatsing:

  • een dag om te boetseren
  • (na de nodige droogtijd) een dag om te schilderen en de wereld van je wezen op te tekenen

We registreren de bijdragen en alles wordt opgenomen in één groot document. Na afloop onderzoeken we verschillende mogelijkheden om het bestiarium te delen met het grote publiek.

Doe mee. Samen schrijven we een fantastisch verhaal!

Contact: rebecca@sering.be

Deelname is gratis, we werken met een vrije bijdrage die zal gebruikt worden voor het aankopen van materialen voor het project.