draakje

Warme oproep!

Hou je van verhalen? Geloof je in de kracht van fantasie? Dan is dit project iets voor jou! Voor ‘Het Wildernis Bestiarium’ zoeken we jonge en minder jonge makers die een persoonlijke bijdrage willen leveren aan een gloednieuwe encyclopedie vol ongekende wezens en fabeldieren.

 

Het vertrekpunt voor Het Wildernis Bestiarium is ‘Mrs Noah’s Pockets’, een prentenboek van Jackie Morris en James Mayhew. Het is een verrassende interpretatie van het verhaal van de ark van Noah: terwijl Noah zijn ark bouwt om planten en dieren te beschermen tegen een wereldwijde overstroming, naait mevrouw Noah een cape met enorm veel diepe zakken. Daarin verstopt ze alle mythische figuren en fantasiewezens die Noah wilt achterlaten en neemt hen mee op de ark voor het sprookjesbos van morgen.

 

De kinderen van Huis van de Wildernis gingen in december 2022 aan de slag met klei en ontwierpen tal van nieuwe wezens om in de cape te verbergen. Ze kregen allemaal een encyclopedische beschrijving mee en kwamen zo tot leven tijdens de tentoonstelling ‘Het Wildernis Bestiarium’.

Geïnspireerd door het prentenboek, de kinderen en het publiek besloten we het project verder te zetten en toegankelijk te maken voor iedereen die er graag deel van wilt uitmaken. Zo creëren we samen met een diverse groep mensen een gloednieuw bestiarium, een inspiratiebron voor nieuwe sprookjes, verhalen en legenden! Het boek dat hieruit voortkomt geven we weer terug aan de gemeenschap.

We werkten reeds met verschillende instellingen, organisaties en individuen.

We organiseren gedurende schooljaar ’23-’24 collectieve sessies (ook op vraag) waarbij jong en oud fantaseren, boetseren en creëren en zo samenwerken aan een fantastisch boek/E-boek  waarin we onze diversiteit en uniciteit op een ontwapenende manier kunnen tonen. Schrijf je in voor één van de  sessies in het Seringhuis op volgende data:

24 februari & 2 maart 2024 VOLZET (13u30 – 16u30), 20 & 27 april 2024 VOLZET (13u30 – 16u30), 1 & 8 juni (13u30 – 16u30) VOLZET,
1 & 5 juli (13u30 – 16u30)

Hoe verloopt het praktisch?

1. We werken twee halve dagen, bij Sering of op verplaatsing:

  • een halve dag om te boetseren
  • een halve dag om te schilderen en de wereld van je wezen te beschrijven                                                                                           

2. We fotograferen de beelden en verwerken de teksten die worden opgenomen in één groot archief.

3. Na archivering van al het materiaal wordt het boek/E-boek gemaakt.

Wil je meewerken als familie, organisatie, klas, samen met je (klein)zoon of (klein)dochter? Neem voor afspraken en prijs contact op met Helena via helena@sering.be, voor alle inhoudelijke vragen kan je mailen naar rebecca@sering.be.

Doe mee! Iedere individuele bijdrage versterkt het groepswerk, en de collectieve creatie geeft de persoonlijke bijdrage betekenis.