We gaan Moederen! 
 
We starten een project op met een zeer divers groepje moeders. 
Bedoeling is wekelijks, voorlopig op woensdagvoormiddag,  bijeen te komen om dagelijkse ervaringen met de zorg voor het gezin te delen. We willen zo gaandeweg tot een bewegingsspel komen, gebaseerd op deze gesprekken. Het bewegingsspel komt in co-creatie met de moeders tot stand en zal kleine dagelijkse rituelen in zich dragen. Einddoel is een collectief van moeders te vormen, dat alle klasse- en cultuurverschillen overstijgt, dat solidair is en verbinding tot stand brengt tot ver over de grenzen.  
 
 
HOE
De moeders komen wekelijks bijeen bij Sering en werken aan de hand van zelfgekozen thema’s en werkvragen aan hun verhalen over moederschap. Vertrekpunt is de alledaagse situaties die herkenbaar en deelbaar zijn en waar moeders samen plezier uit kunnen halen, of waar zij samen oplossingen zoeken. We werken door middel van rollenspelen, interviewtechnieken en bewegingsopdrachten. Moeders brengen zelf ideëen aan en bepalen de inhoud van de presentaties en de bijeenkomsten. Ook moeders met Nederlands als tweede taal nemen deel. 
 
 
SAMENWERKING
Het project start bij Sering, maar tezelfdertijd loopt een spiegelproces bij onze WorldCarrousel partners: via Formaat Rotterdam werken we
samen met moeders uit de wijken Crooswijk en Delfshaven, in Canada werken we via Debajegmujig Art Centre met moeders op het Wikwemekong reservaat en Manitoulin Island.  We staan met mekaar in verbinding, delen ervaringen en werken dan lokaal weer verder. 
 
Afronding van het project is voorzien zomer 2022.
In de loop van het traject zullen er tal van presentaties zijn in de Antwerpse en Rotterdamse wijken en bij Debajegmujig.
 
Ben jij een moeder en heb je zin om met ons mee te doen of wil je graag nog wat bijkomende informatie?
Neem dan zeker contact op met Kirsten op het emailadres
kirsten@sering.be