Getuigenissen

"Het vernieuwende is dat een groep waar altijd ‘over’ gepraat wordt, zelf het woord neemt en dan ook nog in interactie gaat. Gasten die slecht met de Nederlandse taal om kunnen, of met taal tout court, geven workshops en werken met beleidsmensen om hen te laten nadenken over wat beleidsbeslissingen teweeg brengen in hun leven. Zij praten zelf. Wij praten niet voor hen. Door hun spel, hun workshops die ze volkomen beheersen, krijg je een superinhoudelijk gesprek dat alleen maar is gelukt omdat ze dit creatief programma hebben doorlopen. Mensen die zichzelf niet in staat achten om zo’n gesprek te voeren, voeren dat nu wel, ze hebben debatten gerund! Voor ons is dat compleet nieuw."
Pia Claesen
begeleidster bij Free Clinic na de vertoning 'Hart aan ’t Werk'
“Ik had nauwelijks contact met mensen van een andere cultuur of met mensen met een andere sociale achtergrond of seksuele voorkeur. Laat staan met mensen die het moeilijk hebben gehad zoals ex-gebruikers, ex-gevangenen of patiënten uit de psychiatrie. Door Sering is dat veranderd. Ik heb een andere kijk op de maatschappij nu. Ik heb geen vooroordelen meer.”  
Mostafa Benkerroum
acteur en ex-medewerker Sering
“Door Sering heb ik meer zelfvertrouwen gekregen.”
Hugo
63 jaar
“Het samenzijn is voor mij erg belangrijk. Bij Sering heb ik het gevoel dat ik nooit alleen ben. Ik leer er bovendien dat ik dingen kan waarvan ik dacht dat ik ze niet kon.”
Sebastian
26 jaar
“Door Sering ben ik veel opener geworden. Ik durf over mijn verleden te vertellen en probeer mijn sociale kring opnieuw op te bouwen.”
Mohammed
30 jaar
“Bij Sering leer je niet alleen anderen, maar ook jezelf beter kennen.”
Kevin
29 jaar