Het team

Mia Grijp – mia@sering.be
oprichter en spil van Sering vzw

In 1973 studeerde zij af aan Studio Herman Teirlinck en gedurende 20 jaar was zij een veelgevraagde actrice voor zowel klassieke als eigentijdse auteurs, naast politiek theater,
cabaret en musical. In 1995 richtte ze Sering vzw op waar ze podiumtechnieken inzet als instrument voor (re-)activering van sociaal kwetsbare personen. Haar werk en visie maakten haar tot één van de pioniers van de sociaal-artistieke kunstpraktijken in Vlaanderen.

“We hebben een nieuwe avant-garde nodig die disciplines verbindt en maatschappelijke utopieën durft te ontwikkelen.”

Rebecca Huys – rebecca@sering.be
Huis van de Wildernis (meer uitleg hier), creatie- en participatietrajecten

Na haar opleiding Toneel aan Studio Herman Teirlinck speelde Rebecca mee in verschillende televisie- en theaterproducties. Ze was van meet af aan verbonden met het werk van Sering en schoolde zich bij (o.a. theater- en zandspeltherapie en 4 Direction Creation Process) om het bevrijdende, therapeutische karakter van acteren nog gerichter te kunnen beleven en bij deelnemers de spelende mens wakker te maken. Ze ontwerpt trajecten voor kinderen en volwassenen, die de fantasie aanwakkeren en herverbinden met de natuurlijke wereld.

 

Bart Luypaert – bart@sering.be
De Schijnwerperij, creatieve ateliers, zaalverantwoordelijke

Bart volgde een opleiding beeldende kunsten. Nadien volgde hij een parcours bij elfendertig werkgevers uit de etalage-, film- en theaterwereld. Hij ging voor anker bij Sering waar hij de technische zaken in de theaterzaal bestiert. Samen met Rebecca werkt hij creatieve ateliers uit voor kinderen en volwassenen. Via De Schijnwerperij zet hij schaduwtheater in om met intergenerationele groepen oude en nieuwe verhalen te vertellen, omdat het maken en vertellen van verhalen belangrijk is en verbindend werkt.

 

Ira Vander Borght – ira@sering.be
coördinatie, administratie, vertrouwenspersoon

Na een parcours van 20 jaar in de grafische sector als grafisch ontwerper, teamleider en productieveranwoordelijke, landde Ira uitgeblust maar met verzamelde moed en hoop in het warme bad dat Sering is. Sinds 2010 draagt ze als coördinator verschillende petjes: ze bestiert het administratieve zenuwcentrum, als vertrouwenspersoon staat ze klaar voor het team, vrijwilligers en stagiairs die nood hebben aan een gesprek, ze werkt creatief samen aan lopende beeldende trajecten en verzorgt de lay-out van verslagen en promomaterialen.

Kirsten Roosendaal – kirsten@sering.be
wachtaanbod OKAN-klassen, taaloefenkansen

Kirsten is dramaturge en leerkracht in het middelbaar onderwijs. Ze was verbonden aan nomadisch gezelschap De Maan, dat in 2005 zijn intrek nam in een verlaten hoeve en een ontmoetingsplek werd voor kunstenaars, studenten, buurtbewoners en mensen op doorreis. Ze verzameld gepassioneerd verhalen van mensen uit alle windstreken en zoekt naar manieren om al die verhalen een stem te geven. Sinds 2020 is zij hiervoor verbonden aan Sering en vormt zij de schakel tussen Sering en het OKAN-onderwijs.

Johan Kalifa Bals – kalifa@sering.be                                                                                taaloefenkansen, ateliers participatief drama

Als 11-jarige zette Kalifa zijn eerste stappen op het podium tijdens Serings allereerste voorstelling Sering & Vlag. Na zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium Brussel werd hij regelmatig betrokken bij Sering-producties en is hij doorgegroeid tot docent taaloefenkansen en participatief drama aan anderstalige nieuwkomers, in verschillende taalniveaus. Binnen deze lessen zijn, naast taalverwerving, ook beweging, groepsbinding, vertrouwen in en contact met autochtone Belgen essentiële stappen.

 

foto helena boeynaems sering vzw

Helena Boeyenaems – helena@sering.be                                                                                    onthaal, communicatie, ondersteuning workshops

In 2019 stapte Helena bij Sering binnen voor een twaalfdaagse cursus ‘De Maskers van de Clown’, begeleid door Mia Grijp. In 2020 deed ze haar laatstejaarsstage sociaal cultureel werk, opnieuw bij Sering. Na haar masteropleiding Conflict & Development keerde ze in 2022 voor een derde keer terug, dit keer om het Sering-team te versterken. Helena zet zich in voor welzijnsvragen van deelnemers en buurtbewoners, ondersteunt workshops en verzorgt de communicatie alsook de opvolging en verdere uitbouw van ons netwerk.