Het team

Mia Grijp – mia@sering.be
oprichter en spil van Sering vzw

In 1973 studeerde zij af aan Studio Herman Teirlinck en gedurende 20 jaar was zij een veelgevraagde actrice voor zowel klassieke als eigentijdse auteurs, naast politiek theater,
cabaret en musical. In 1995 richtte ze Sering vzw op waar ze podiumtechnieken inzet als instrument voor (re-)activering van sociaal kwetsbare personen. 

“We hebben een nieuwe avant-garde nodig die disciplines verbindt en maatschappelijke utopieën durft te ontwikkelen.”

Rebecca vierkant

Rebecca Huys – rebecca@sering.be
de drijvende kracht achter Huis van de Wildernis

Na haar opleiding Toneel aan Studio Herman Teirlinck, speelde Rebecca 7 seizoenen ‘Merel’ in de fictiereeks ‘Flikken’ en had ze gastrollen in o.a. Witse, Aspe, Gogogo en De Ridder. Sinds 2006 maakt ze deel uit van de artistieke kern van Sering. Ze ontwerpt programma ’s en trajecten voor kinderen, die de fantasie aanwakkeren en (her)verbinden met de natuurlijke wereld.

“Iksploratie (onderzoeken van je binnenwereld), uitademen, verbinden met de buitenwereld, exploratie,  inademen, verbinden met de binnenwereld. En dit opnieuw. En opnieuw. Deze dans maak ik samen met de kinderen in Huis van de Wildernis.”

Bart vierkant

Bart Luypaert – bart@sering.be 
begeleidt de ateliers van De Schijnwerperij. Daarnaast staat hij in voor decor en techniek binnen Sering.

Bart volgde een opleiding Beeldende Kunsten. Hij werkte voor films als Antonia, L’amant de Maman, tv-reeksen Hertenkamp en Ons Geluk, bij theatergezelschappen Ballets C de la B, Dito’Dito, Tristero, Sering, Bernard van Eghem, Lazarus, KVS, de ScheldA’pen, Campo, Tg Stan en Zuidpooltheater. Sinds 2016 specialiseert hij zich verder in schaduwspel.

“Toen ik ‘La Collection de l’Art Brut’ buitenkwam wist ik ‘dat gepruts, dat is de wereld waar ik in wil verdwalen’. In dat gepruts heb ik mij wat vergist, maar met erin te verdwalen blijk ik telkens vooruit te komen.”

_MGL2072-bewerkt_BW_web (2)

Heidi De Roover – heidi@sering.be 
projectcoördinator

Met een graduaat marketing op zak, was Heidi meer dan 30 jaar actief in de private sector als executive assistant, office manager en internationale HR-business partner, waarvan 1 jaar in Rockville (MD). In 2019 koos  zij bewust voor een coördinerende rol in de socio-culturele sector.

“Op onverwachte momenten tot nieuwe inzichten komen, nieuwe kennis opdoen en doorgeven, bijleren, ontmoeten, verbinden, … het blijft me inspireren.”

Catherina Deckers, beter gekend als Catje, steunt de werking van Sering onder art. 60.
Catje zit liever met haar handen in het groen van de samentuin dan aan het klavier op een bureau, en heeft liever een potlood vast dan de muis van een computer.