Het Grote Wilderboek

Een verbindingslijn tussen kind en natuur

Drie jaar na de opstart van Huis van de Wildernis, een kinderwerking die inzet op zelfontplooiing in verbondenheid met de natuurlijke wereld, presenteren we met trots ‘Het Grote Wilderboek’.
Het werd een vrolijk geïllustreerd handboek voor ouders/begeleiders van lagere schoolkinderen, vol activiteiten om de wereld op een speelse manier te leren kennen en begrijpen.

Het boek werd geschreven en geïllustreerd door Rebecca Huys.

Praktisch:  136 pagina’s, formaat: 17,5 x 25 cm, softcover, prijs: 21,5 euro (excl. verzendkosten). Om het boek te bestellen klik op meer info hieronder.

Repeteren Om te Leren

Experimenteren met NT2  in de theaterzaal

De afgelopen twee jaar ontwikkelde Sering, samen met anderstalige nieuwkomers en lokale partners, het project Repeteren Om te Leren. Er werden tijdens de lessen NT2 theatermethodieken ingezet waarin experimenteren met spreekritme, ademhalingstechnieken, gebruik van klemtonen, intonatie en stemvolume centraal stonden. Dit ROL-project (Repeteren Om te Leren) werd ondersteund door NT2  docenten en onderzoekers van de AP Hogeschool. Vanuit het praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek Sterk Werk! werden de ervaringen met dit project neergeschreven in een rapport door Pieter Cools.

Praktisch: Een fysiek exemplaar van het booklet (formaat A5, 52 blz) kan u bestellen via pieter.cools01@ap.be of afhalen bij Sering vzw, stuur hiervoor eerst een mailtje naar info@sering.be zodat wij een exemplaar voor u kunnen klaarleggen. Een elektronische versie van het rapport kan u hieronder downloaden.

Dwarreloogst

Muizemeis en de Tuinen van Ree

In 2015 schreef Rebecca Huys  een tekst in functie van niets of niemand,  vanuit een persoonlijke noodzaak, en hij bleek te gaan over ons allemaal.
Het werd een tekst die de mens beschrijft in al zijn kwetsbaarheid, breekbaarheid en puurheid en hoe deze worstelt met het gewicht van de wereld.

Tijdens het schrijven van ‘Dwarreloogst’ begon ze gestaag weer met tekenen, haar andere passie. Haar tekeningen openen de deur naar De Tuinen van Ree, waar het kleurrijke Muizemeisje leeft. Het is een wereld die vooral bestaat uit tijd en ruimte, en een plaats creëert voor het leven dat daarbinnen mogelijk is.

Tekst en tekeningen werden gebundeld tot een tweeledig boekje met aan de ene zijde de tekst ‘Dwarreloogst’ en aan de andere zijde ‘Muizemeis en de Tuinen van Ree’.

Praktisch: 64 pagina’s, formaat A5, hardcover, prijs 15 euro (excl. verzendkosten). Om het boek te bestellen mail naar info@sering.be