Drie jaar na de opstart van Huis van de Wildernis, een kinderwerking die inzet op zelfontplooiing in verbondenheid met de natuurlijke wereld, presenteren we met trots ‘Het Grote Wilderboek’.

Het werd een vrolijk geïllustreerd handboek voor ouders/begeleiders van lagere schoolkinderen, vol activiteiten om de wereld op een speelse manier te leren kennen en begrijpen.

In deel één – De binnenwereld uitademen – ligt de focus op het exploreren van onze innerlijke wereld, waar we interpreteren, fantaseren, creëren en betekenis geven.
In deel twee – De buitenwereld inademen – ligt de focus op de wereld om ons heen, die we delen met onze planten- en dierenvrienden. Via spel en creatie onderzoeken we de onderlinge verbondenheid van al deze levensvormen met elkaar, en met de aarde.
Het boek bevat eveneens tal van spellen om een activiteit mee te beginnen en te eindigen.

Waarom dit boek?

We willen jonge kinderen helpen ontdekken dat onze planeet even magisch is als de wereld van Harry Potter. De beschreven activiteiten en daaraan gekoppelde opdrachten maken hen nieuwsgierig naar onze aarde en zijn talrijke bewoners, waar zij deel van uitmaken.
Dit boek tracht een hoopvol tegengewicht te bieden voor de hedendaagse realiteit van de teloorgang van de natuur. Door hier op een kindvriendelijke en actieve manier rond te werken, hopen we op een kentering in het bewustzijn. Het zou fijn zijn als onze kinderen hun rol als hoeders van deze planeet als iets natuurlijks en vanzelfsprekends leren zien.

Praktisch:  136 pagina’s, afmeting: 17,5 x 25 cm, softcover, prijs: 21,5 euro (excl. verzendkosten). Voor meer info: mail wilderboek@sering.be

Het boek bestellen kan via onderstaand invulformulier

Na bestelling krijgt u binnen de 24u een bevestiging
in uw mailbox met de betalingsinfo,
na ontvangst van betaling wordt uw bestelling verzonden met bpost.


Geen antwoord ontvangen?
Mail naar wilderboek@sering.be of bel naar 0479 444 570.