Drie jaar na de opstart van Huis van de Wildernis, een kinderwerking die inzet op zelfexpressie via artistieke creaties en zelfontplooiing in verbondenheid met de natuurlijke wereld, presenteren we met trots ‘Het Grote Wilderboek’.

Het werd een vrolijk geïllustreerd handboek voor ouders/begeleiders van lagere schoolkinderen, vol activiteiten om de wereld op een speelse manier te leren kennen en begrijpen.

In deel één – De binnenwereld uitademen – ligt de focus op het exploreren van onze innerlijke wereld, waar we interpreteren, fantaseren, creëren en betekenis geven.
In deel twee – De buitenwereld inademen – ligt de focus op de wereld om ons heen, die we delen met onze planten- en dierenvrienden. Via spel en creatie onderzoeken we de onderlinge verbondenheid van al deze levensvormen met elkaar, en met de aarde.
Het boek bevat eveneens tal van spellen om een activiteit mee te beginnen en te eindigen.

Waarom dit boek?

We willen jonge kinderen helpen ontdekken dat onze planeet even magisch is als de wereld van Harry Potter. De beschreven activiteiten en daaraan gekoppelde opdrachten maken hen nieuwsgierig naar onze aarde en zijn talrijke bewoners, waar zij deel van uitmaken.
Dit boek tracht een hoopvol tegenwicht te bieden voor de hedendaagse realiteit van de teloorgang van de natuur. Door hier op een kindvriendelijke en actieve manier rond te werken, hopen we op een kentering in het bewustzijn. Het zou fijn zijn als onze kinderen hun rol als hoeders van deze planeet als iets natuurlijks en vanzelfsprekends leren zien.

Praktisch:  136 pagina’s, afmeting: 17,5 x 25 cm, softcover, prijs: 21,5 euro (excl. verzendkosten). Voor meer info: mail wilderboek@sering.be

‘De biotoop van kinderen dreigt te verschralen tot een digitale en virtuele wereld. Door de eenvoudige, maar leuke spelvormen die beschreven worden in “Het Grote Wilderboek”, leren kinderen spelenderwijs over de natuur en ontwikkelen zo op een intuïtieve manier respect voor onze werkelijke biotoop. Het boek is heel mooi uitgegeven en kan worden gebruikt in diverse leefgroepen van kinderen: op school, in de jeugdbeweging, thuis, in vakantiekampen, enz. Fijn is dat het boek helemaal niet belerend is. Ik word alleszins wild van Het Grote Wilderboek en beveel het van harte aan!’  – Eric Kerckhofs, Professor –

‘Hoe kan je werken met kinderen aan de wetenschap dat onze connectie met planten en dieren en het ecosysteem primordiaal is? Dat wordt in dit boek beschreven, praktisch, met oefeningen en werkvormen. Een aanrader voor een ieder die de ambitie heeft kinderen te laten nadenken over wie ze zijn en hoe de wereld ons gezamenlijke huis is. Rebecca Huys rijkt echt iets fundamenteels aan, een instrument om groene harten te ontwikkelen. En daar zit moeder aarde dringend op te wachten.’ Luc Opdebeeck, Theaterpedagoog –

Het boek bestellen kan via onderstaand invulformulier

Na bestelling krijgt u binnen de 24u een bevestiging
in uw mailbox met de betalingsinfo,
na ontvangst van betaling wordt uw bestelling verzonden met bpost.


Geen antwoord ontvangen?
Mail naar wilderboek@sering.be of bel naar 0479 444 570.